zamknij Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).

POLITYKA PRYWATNOŚCI

 

Wszelkie przekazane nam dane osobowe są przetwarzane wyłącznie w zakresie i celu, na jaki wyraziłeś zgodę. W przypadku, gdy postanowisz jednak nie podawać nam niezbędnych do realizacji zamówienia danych i nie wyrazisz zgody na ich przetwarzanie, niestety nie będziemy mogli zrealizować Twojego zamówienia. 

 

Podczas rejestracji możesz wyrazić zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w celach reklamowych wyłącznie na potrzeby sklepu decovena.pl (subskrypcja Newslettera sklepu, informacji o nowościach i oferowanych rabatach).

 

Prosimy, abyś pamiętał, że w każdej chwili masz prawo do aktualizacji lub całkowitego usunięcia swoich danych osobowych. Możesz to zrobić samodzielnie, jak i korzystając z naszej pomocy, której chętnie udzielimy. 

Możesz żądać od nas dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia, jak również ograniczenia przetwarzania Twoich danych, wniesienia sprzeciwu wobec ich przetwarzania, masz także prawo do przenoszenia danych.  Poinformuj nas o swoim żądaniu listownie lub za pośrednictwem poczty elektronicznej.
Danych osobowych użytych do złożenia zamówienia i zawarcia Umowy kupna sprzedaży nie można zmienić ani usunąć, gdyż są one integralną częścią Umów.

 

Podstawę prawną stanowi "RODO", pod którego pojęciem rozumiemy Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).
Przetwarzamy dane osobowe zgodnie z obowiązującymi przepisami (w tym ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych) oraz z zachowaniem odpowiednich środków technicznych i organizacyjnych, spełniających wymogi polskiego prawa.


I. Administrator danych osobowych decovena.pl

 

Administratorem danych osobowych decovena.pl, czyli odpowiedzialnym za zapewnienie bezpieczeństwa Twoim danym osobowym jest:

 

DECOVENA Anna Ładyżyńska 

ul. Czarnieckiego 51

18-430 Wizna

NIP: 7181874745

REGON: 200758541

 

 

II. Ochrona danych osobowych

 

Zastosowano środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych zgodne z wymaganiami określonymi w przepisach o ochronie danych osobowych.

Decovena.pl zapewnia bezpieczeństwo danych osobowych dzięki odpowiednim środkom technicznym oraz organizacyjnym, mającym na celu zapobieżenie bezprawnemu przetwarzaniu danych oraz ich przypadkowej utracie, zniszczeniu oraz uszkodzeniu, m.in. w tym celu komunikacja pomiędzy komputerem Klienta, a serwerem gdy Decovena.pl zbiera dane osobowe, jest zaszyfrowana z użyciem protokołu SSL.

Dane osobowe Użytkownika przechowywane są przez firmę Decovena bezterminowo, do momentu wyrażenia przez Użytkownika chęci ich usunięcia.

W przypadku naruszenia bezpieczeństwa danych osobowych, Decovena zobowiązuje się powiadomić o tym fakcie organ nadzorczy oraz osoby, których te dane dotyczą w ciągu 72 godzin od stwierdzenia tego naruszenia. 

Każdemu Użytkownikowi przysługuje również prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego - Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

 

III.   Szczegółowe informacje

 

A. Rejestracja

 

W trakcie rejestracji prosimy o podanie danych niezbędnych do założenia konta w decovena.pl. Rejestrując się otrzymujesz dodatkowe korzyści takie jak :

 

  • podgląd statusu realizacji zamówień

  • podgląd historii zakupów

  • brak konieczności wprowadzania swoich danych przy kolejnych zakupach

  • możliwość otrzymania rabatów i kuponów promocyjnych  

 

Zarejestrowany i zalogowany klient w każdej chwili może samodzielnie poprawiać lub  uzupełniać swoje dane, a także na swoje życzenie usunąć swoje konto z naszej bazy. 

 

W trakcie rejestracji prosimy o:

 

  1. imię  i nazwisko – niezbędne do wystawienia dokumentu sprzedaży i zaadresowania przesyłki;

  2. adres (ulica, numer domu/lub numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto) – niezbędny do zaadresowania przesyłki;

  3. e-mail – niezbędny do logowania do decovena.pl i komunikacji związanej z korzystaniem z decovena.pl;

  4. numer telefonu – niezbędny w przypadku wyboru niektórych metod dostawy (wymagany przy przesyłkach kurierskich)

 

Dane podane w trakcie rejestracji są przetwarzane wyłącznie przez decovena.pl i nie są wykorzystywane w żaden inny sposób.

 

B. Dla zachowania bezpieczeństwa i ograniczenia zagrożeń Klient powinien


a. ustanowić hasło do swojego profilu, uniemożliwiające w sposób prosty jego odgadnięcie;

b. wylogować się z Konta Klienta po zakończonej sesji (samo zamknięcie przeglądarki nie jest wystarczające), nie pozostawiać bez nadzoru urządzenia po zalogowaniu się na nim na Konto Klienta;

c. zachowywać loginu i hasła do Konta Klienta w tajemnicy, nie ujawniać go innym osobom;

d. korzystać z Serwisu wyłącznie za pośrednictwem zaufanych komputerów, posiadających zaktualizowane programy antywirusowe i systemy operacyjne;

e. unikać zapamiętywania danych na komputerze jak login i hasło w szczególnych na obcych komputerach;

f. unikać korzystania z Serwisu za pomocą otwartej sieci i sieci nieznanego dostawcy.”

 

C. Złożenie zamówienie

 

W trakcie składania zamówienia prosimy o podanie nam danych niezbędnych do realizacji zamówienia, które w przypadku zarejestrowanych i zalogowanych Klientów częściowo pobierane są automatycznie z danych podanych przy rejestracji.

 

Przy składaniu zamówienia prosimy o podanie:

 

1. imię i nazwisko lub nazwa firmy/instytucji/NIP – niezbędne do wystawienia dokumentu sprzedaży i zaadresowania przesyłki;
2. adres (ulica, numer domu/lub numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto) – niezbędny do zaadresowania przesyłki;
3. e-mail – niezbędny do komunikacji związanej z realizacją zamówienia;
4. numer telefonu – niezbędny w przypadku wyboru niektórych metod dostawy (wymagany przy przesyłkach kurierskich).

 

W przypadku, kiedy przy składaniu zamówienia Klient wybierze dostawę na inny adres niż wskazany przy rejestracji lub składaniu zamówienia, prosimy dodatkowo o podanie:

 

1. imię i nazwisko lub nazwa firmy/instytucji – niezbędne nam do zaadresowania przesyłki;
2. adres (ulica, numer domu/lub numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto) – niezbędny do zaadresowania przesyłki;
3. numer telefonu do odbiorcy przesyłki – niezbędny w przypadku wyboru niektórych metod dostawy (wymagany przy przesyłkach kurierskich).

 

W przypadku, kiedy przy składaniu zamówienia Klient wybierze wystawienie dokumentu sprzedaży na inne dane, niż wskazane przy rejestracji lub składaniu zamówienia, prosimy dodatkowo o podanie:

 

1. imię i nazwisko lub nazwa firmy/instytucji – niezbędne do wystawienia dowodu sprzedaży;
2.adres (ulica, numer domu/lub numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto) – niezbędne do wystawienia dowodu sprzedaży;
3. numer NIP – niezbędny do wystawienia dowodu sprzedaży.

 

Dane podane w trakcie składania zamówienia są przetwarzane przez decovena.pl i następujące podmioty w podanym poniżej zakresie:

 

1. imię i nazwisko, adres, telefon, e-mail wskazane jako adres dostawy w postaci etykiety/listu przewozowego będącego jednocześnie zleceniem doręczenia przesyłki w zależności od wybranego rodzaju przesyłki przekazywane są firmie przewozowej.  

 

 

 

C. Subskrypcja newslettera

 

W przypadku subskrypcji newslettera oraz wyrażenia zgody na jego otrzymywanie w procesie rejestracji lub składania zamówienia prosimy jedynie o podanie adresu e-mail, na który przesyłane będę informacje handlowe od Administratora, z których w każdej chwili możesz zrezygnować logując się na swoje konto w decovena.pl lub klikając link anulujący subskrypcję i znajdujący się w stopce każdego newslettera.

 

 

 

IV. Dane pobierane automatycznie po wejściu na decovena.pl

 

A. decovena.pl (serwer)

 

System informatyczny, z którego korzysta decovena.pl automatycznie gromadzi w logach dane związane z urządzeniem, z którego korzystasz łącząc się z decovena.pl. Dane te gromadzone są jedynie w celach statystycznych i dotyczą: typu urządzenia, systemu operacyjnego, rodzaju przeglądarki internetowej, rozdzielczości ekranu, głębi kolorów, IP, dostawcy usług internetowych, czy adres wejścia na decovena.pl i są wykorzystywane jedynie w procesie optymalizacji decovena.pl w celu zapewnienia jak największej wygody korzystania.

 

Dane te nie są nigdy łączone z danymi podanymi, o których mowa w III części i stanowią jedynie materiał do analizy statystycznej i mechanizmów korygowania błędów systemowych.

Nie przekazujemy danych osobowych do państw trzecich lub organizacji międzynarodowych.

Nie stosujemy zautomatyzowanego podejmowania decyzji.

 

 

 

B. decovena.pl (cookies)

 

Informujemy, że nasza strona podobnie jak wiele innych witryn internetowych, wyszukiwarek, stron urzędów i instytucji publicznych, wykorzystuje pliki cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania serwisu (w naszym przypadku logowania, realizacji i finalizacja zamówienia, przechowywanie historii zamówień dostępnej w panelu klienta).

 

Pliki cookies umożliwiają nam także prowadzenie statystyk, które pozwolą dostosowywać ofertę sklepu do Państwa potrzeb.

 

W celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony wykorzystujemy dwa rodzaje ciasteczek: cookies sesyjne – tymczasowe pliki przechowywane w pamięci przeglądarki do momentu wylogowania, opuszczenia strony serwisu lub zakończenia sesji (wyłączenia) przeglądarki na Państwa urządzeniu i cookies stałe, które pozostają w pamięci urządzenia przez czas określony w parametrach plików cookies lub do momentu ich ręcznego usunięcia przez użytkownika.

 

W przypadku, gdy nie zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies może zablokować ich umieszczenie odpowiednio konfigurując swoja przeglądarkę internetową. Informacje jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej. Niestety w przypadku zablokowania plików cookies pochodzących z decovena.pl nie możemy zagwarantować jego poprawnego działania.

 

Jeżeli zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies, ale po zakończeniu odwiedzin w decovena.pl chciałbyś je skasować, możesz to zrobić bez ryzyka a informację o tym jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej.

 

 

V. Udostępnianie Twoich danych osobowych

 

W szczególnych sytuacjach, w których obowiązujące prawo nakazuje administratorowi udostępnienie zebranych danych organom państwowym, decovena.pl dane takie udostępni. Za wyjątkiem tych sytuacji, Twoje dane osobowe będą ujawnianie wyłącznie w zakresie, celu i podmiotom wymienionym w niniejszej polityce prywatności. 

 

 

VI. Zmiana polityki bezpieczeństwa decovena.pl

 

decovena.pl zastrzega sobie prawo zmiany polityki prywatności, o ile będzie wymagać tego obowiązujące prawo, ulegną zmianie warunki technologiczne funkcjonowania decovena.pl lub zmiana będzie wprowadzać standard wyższy od minimum wymaganego prawem.